Globala målen

Den 25 september 2015 så kom FN:s 193 medlemsländer överens om Agenda 2030 vilket innehåller de 17 globala målen. Varje mål har 169 delmål och 230 globala indikatorer. Så sammanlagt så blir det 2873 delmål. De globala målen jobbare från alla tre av delar av hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.  

De globala målen är: Ingen fattigdom, ingen hunger, hälsa och välbefinnande till alla, god utbildning, jämställdhet, rent vatten och sanitet, hållbar energi till alla, anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, hållbar industri, innovationer och infrastruktur, minskad ojämlikhet, hållbara städer och samhällen, hållbar konsumtion och produktion, bekämpa klimatförändringen, bevara hav och marina resurser, skydda ekosystem och biologisk mångfald, fredliga och inkluderande samhällen och genomförande av globalt partnerskap. 
Så då kanske du undrar vem det är som är ansvarig för att dessa mål uppfylls och svaret på det är att alla är ansvariga. Allt från politiker till normala invånare. 



Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

MINSKA PLAST

Hållbar Utveckling I Matbutiker